Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi?

Diş teli tedavisi hakkında uzmanlar önemli bilgiler veriyor.

Günümüzde ağız, diş ve çene sistemindeki kapanış problemlerini düzeltmeyi amaçlayan ortodonti tedavisi, diş telleri ile dişleri düzgün sıralayıp estetik bir görüntü sağlamayı hedefler. Ağız dışı apareyler, klasik metal braketler, porselen braketler ve içten takılan diş telleri gibi çeşitleriyle birçok alternatif sunmaktadır. Son yıllarda ise şeffaf plaklarla (Invisalign) tedavi olan kişiler neredeyse anlaşılmamaktadır.

Ortodonti tedavisi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ancak genel olarak, erişkin hastalarda 1-1,5 sene arasında sürdüğü söylenebilir. Dişlerin düzeldikten sonra eski haline dönmemesi için pekiştirme tedavisi uygulanmaktadır. Bu tedavi, vakaya göre değişik aparatlarla yapılmaktadır.

Diş Telleri ve Yaşam Tarzı

Ortodonti tedavisi dişlere zarar vermeden uygulanmaktadır. Tedaviler bazı çocuk hastalarda 3-4 sene sürebilmektedir. Tedavinin ilk haftasında ufak şikayetler olabilir ancak sonrasında bu durum insanların yaşam tarzı haline gelmektedir. Her yaş grubundan ve meslek grubundan hastalar bu tedaviyi görebilmektedir.

Estetik açıdan dişlerin önemi büyüktür. Ortodonti tedavisi dişlere zarar vermeden yapılabilecek en mantıklı çözüm olarak vurgulanmaktadır. Ayrıca sadece problemi düzeltmekle kalmaz, ağız yapısını olumlu yönde değiştirerek daha güzel bir görüntü sağlar.

Ailelerin çocuklarını 6 yaşından sonra ortodonti uzmanlarına muayene ettirmesi önemlidir. Çünkü çocuklarda çene problemleri ve diş çapraşıklıkları erken yaşta tedavi edilmelidir.

Ortodonti Tedavisi Ücretleri

Ortodonti tedavisi kişilerin sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlar. Tedavi ücretleri uygulanacak tedavi şekline ve süresine göre değişiklik gösterir. En doğru bilgi için ortodonti uzmanına başvurulması önerilir ve genel olarak estetik protez uygulamalardan daha uygun maliyetlidir.

Hekimlere Karşı Güven Duygusu

Diş hekimlerine güvenmek önemlidir. Ortodonti tedavisi öncesinde kişilerin detaylı bilgi alması korkularını azaltabilir. Tedavi süreci genellikle zorlu değildir ve kişilerin korkuları genellikle ön yargılara dayalıdır. Küçük yaşlarda edinilen olumsuz deneyimler bu korkuların oluşmasına sebep olabilir.

Related Posts

Böbrek hastalarına ‘yaz’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaz aylarında hemodiyaliz hastalarının sağlık sorunları yaşayabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

İş Bankası Grubu ve Harvard Üniversitesi’nden obezite ve yaşa bağlı hastalıklar için iş birliği

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı?

Erkek Çocuk ve Baba İlişkisi Nasıl Olmalı? Uzmanlar, bu ilişkisinin iyi olması durumunda çocuğun benlik gelişiminin de sağlıklı olacağını söyledi.

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.

Haftada bir iğneyle zayıflamak! Modern çağın devrimi

Dünyada 1 milyar obez insan var. Haftada bir iğneyle vücut değiştirme fikri, bir tıbbi çözüme değil, bir ilaç devrimine dönüştü… Ozempic, Wegovy, Mounjaro, Zepbound… Bir zamanlar diyabet içindi, şimdi Hollywood yıldızlarının CEO’ların ve influencer’ların yeni zayıflama sırrı.

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.