Mühürsüz Etler Sağlığı Tehdit Ediyor

Adanalı Kebap Ustasından Mühürsüz Et Uyarısı

Adana’nın meşhur kebapçısı Yaşar Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğuna dikkat çekerek, “Mühürsüz etin ne olduğu belli değil. Bu nedenle mühürsüz et tüketmekten kaçınmalısınız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaların halk sağlığını tehdit ettiği konusunda uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Adana’da, birçok işletmede kebap harcında taşlık veya tek tırnaklı hayvan eti tespit edilirken, bu durum düzgün iş yapan kebapçıları da olumsuz etkiliyor. Kent genelinde bazı kasap ve restoranlarda satılan veya tüketilen mühürsüz etler sağlık riski oluşturuyor. Uzmanlar, mühürsüz etlerin kaynağının belirsiz olması nedeniyle dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

“Sağlık Her Şeyden Önemli”

Adana’nın kebap ustası Yaşar Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerçek Adana kebabı erkek kuzu etiyle yapılır. Ben daima mühürlü et kullanırım. Etlerim mezbahada kesilir, kaçak kesim olmaz. Kesinlikle dana eti dişi erkek veya kuyruk yağı kullanmam. Sağlık her şeyden önemlidir. Yaptığınız işi gönül rahatlığıyla yapmalısınız.” ifadelerini kullandı.

“İmkansızlık Olmamalıdır”

Aydın, mühürsüz etlerin kaçak kesim olduğunu ve kesilen etlerin her zaman koyun eti olmadığını vurgulayarak, “Bir işi tam yapmak gerekir. İmkansızlık ya da sağlıksızlık olmamalıdır. Tavuk kesimi ayrı, et kesimi ayrı, bıçaklar ayrı olmalıdır. Aksi takdirde ürünler çapraz bulaşa neden olabilir. Mühürsüz etler kaçak kesimi temsil eder. Bu etin içeriği belirsizdir. Vatandaşlar mühürsüz et tüketmemelidir.” şeklinde konuştu.

“Hijyen Önemlidir”

Aydın, Adana’nın marka değerini artırmak için işletmelerin hijyenik koşullarda hizmet vermesi gerektiğine dikkat çekerek, “Hijyen kurallarına uyulduğu sürece Adana kebabının lezzeti tartışılmaz, markamız daha da yükselir. Hijyen önemlidir. Sağlık her şeyden önemlidir. Bu ciddi bir iştir.” dedi.

“Temizlik Benim İçin Öncelikli”

Antalya’dan kebap yemeye gelen Kamile Aslan, “Adana kebabını ilk kez denedim ve çok beğendim. Herhangi bir mekana gittiğimde öncelikle hijyen ve temizliğe dikkat ederim. Hijyen benim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.

Müşterilerden Gökhan Aslanise de, hijyen kurallarına uyulmasının halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. – ADANA

Related Posts

Iğdır’da sağanak: Bir evin deposu yıkıldı

Iğdır’da etkili olan sağanak yağış sonrası Aralık ilçesinde bir evin deposu yıkıldı.

Otoyolda feci kaza: Gelin ve kaynana öldü

Konya’nın Altınekin ilçesinde otomobilin, bir otomobil aynı yöne giden başka bir otomobile çarptı. Kazada Hatice Akıncı ve gelini Firdevs Akıncı hayatını kaybetti.

Yaşlı çiftten acı haber

Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşlı çift, evde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Sabri Uçar hayatını kaybederken Zeliha Uçar ise hastaneye kaldırıldı.

Saadet Partili Arıkan: ‘Dindarlar yolsuzluk yapmaz’ algısı Türkiye’de yıkıldı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iktidarı eleştirdiği konuşmasında “Son 23 yılda yapılan ülkemizde en büyük kötülük, ‘dindarlar yolsuzluk yapmaz’ algısı Türkiye’de yıkılmış oldu” dedi.

Ukrayna ordusu için çarpıcı iddia: “Engellileri cepheye sürüyorlar”

Rus komutana göre Ukrayna ordusu, ağır kayıplar nedeniyle engelli insanları ve mahkumları, savaş operasyonlarına dahil ediyor. (Haber: Derya Doğan)

Meteorolojiden İstanbul’a uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre bugün Marmara’da rüzgar sert esecek. Kuzeydoğu yönünden esecek poyraz, havayı daha serin hissettirecek. Marmara’nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu ile Karadeniz’de ise sağanak ve gök gürültülü yağmur bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir