Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Otellerde Açık Büfe Yemeklerde Hijyen Kurallarına Dikkat!

Otellerde açık büfe yemekler, konuklara geniş bir seçenek sunarken hijyen açısından dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktaları da beraberinde getiriyor.

Uzmanlara göre, reçel, bal ve marmelat gibi yiyeceklerin bulunduğu kaselerin birkaç gün açık kalabilmesi nedeniyle bakteri kaynağı olabileceği konusunda uyarıyor. Ayrıca dilimlenmiş peynirler, soğuk etler ve yumurtaların tazeliğinin de sorgulanması gerektiğini bildiriyor.

Bir rapora göre, ananas, kavun ve karpuz gibi meyvelerin servis edilmeden saatler önce kesilmesi ve oda sıcaklığında bekletilmesi durumunda bakterilerin hızla çoğalabileceği belirtiliyor. Meyvelerin parlaklığını kaybetmesi veya kenarlarının koyulaşması, fazla bekletildiklerinin bir göstergesi olabilir.

Tahıl ve kuruyemişlerin nem ve hava gibi faktörlerin yanı sıra karıncaları çekebileceği için dikkatle saklanması önemlidir. Omlet veya hamburgerlerde kullanılan kıymanın kalan malzemelerden hazırlanmış olabileceği için hijyen açısından risk taşıyabilir.

Etiket uzmanı Olga Svezhakova ayrıca açık büfe restoranlarında görgü kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Konukların tabağa aşırı miktarda yemek koymaktan kaçınması ve beğenilmeyen yemekleri geri iade etmesi gerektiğini belirtiyor. Bu tür önlemler, hem hijyen hem de israfın önlenmesi açısından önem taşıyor. Açık büfe yemeklerin keyfini çıkarırken hijyen kurallarına dikkat etmek, sağlıklı bir deneyim için kritik bir rol oynuyor.

Related Posts

Tırnak mantarını tedavisi sabır gerektiriyor! Önlemenin yolu bu çoraplardan geçiyor

Tırnak mantarının yayılmasını engellemek için ayakların günlük olarak yıkanması ve çok iyi şekilde kurulanması, evde ortak çorap ve terlik kullanımından kaçınılması, başkalarıyla tırnak bakımı araçlarının paylaşılmaması gerektiğini kaydeden Podolog Muharrem Tosun, tırnak mantarının nedenleri, risk grupları, tedavi yöntemleri ve korunma yolları hakkında önemli bilgiler paylaştı.

ABD’li doktor gençlik formülünü açıkladı! 15 yıl geriye götürüyor: ‘En kötü gıda uzak durun’

Kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir ve sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarından biridir. Metabolizmayı harekete geçiren, enerji sağlayan ve kilo yönetimini destekleyen kahvaltı, doğru besinlerle hazırlandığında faydalar sunabilir. Dr. Eric Verdin, biyolojik yaşı 15 yıl geriye döndürdüğünü iddia ettiği kahvaltı modelini paylaştı.

Sağlık Sen 2 Nolu Şubeden Hemşireler ve Ebeler Haftası Moral Günü Kutlaması

Sağlık Sen 2 Nolu Şube tarafından Anneler Günü, Hemşireler ve Ebeler Haftası kutlaması Konak Polis Evi’nde gerçekleşti.

Yakın aralıklarla kansere yakalanan 3 kardeş 10 yıldır verdikleri yaşam mücadelesini kazandı

İstanbul’da Refika ve Beytullah Yuva çiftinin çocukları 14 yaşındaki Abdulsamet, 12 yaşındaki Havva Nur ve 11 yaşındaki Mislinan, yaklaşık 10 yıl önce yakın aralıklarla yakalandıkları lenfomayla olan mücadelelerini, anneleri ve dışarıdan uyumlu donörün bulunmasıyla kazandı.

Dizdeki Kireçlenme İçin 6 Tedavi Şekli

Dizdeki kireçlenme rahatsızlığı bir çok insanın yaşam standartını düşürürken bazen de çalışmayı da engelliyor. Uzmanlar bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. 

Uzmanı uyardı: ‘Kanser tedavisinde bitkisel kürlere dikkat’

Bilimsel dayanağı olmayan ürünlerin hastalara zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Akosman, “Bazı bitkisel kürler karaciğer enzimlerini etkileyerek ilaçların metabolizmasını değiştirebilir, hatta bazı vakalarda hayati riskler oluşturabilmektedir. Bugüne kadar bitkisel kürlerin kanseri tedavi ettiğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir klinik veri bulunmamaktadır. Bitkisel ürünler yanlış zamanda ve dozda kullanıldığında faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle onkoloji hekimiyle iş birliği içinde olunması hayati önem taşır” dedi.