Sessiz salgın: 1 günde 1 milyondan fazla enfeksiyon, cinsel yolla bulaşıyor

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Önemi

Yapılan araştırmalara göre, dünya genelinde ve özellikle Türkiye’de cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı. Uzmanlar, belirti göstermeyen hastalıkların ciddi sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Durex’in yaptığı Global Cinsellik Araştırması prezervatifin sadece gebelikten korunma amaçlı görülmesinin, cinsel yolla bulaşan hastalıkların yayılımını artırdığını ortaya koyuyor.

Tüm dünyada her gün 15-49 yaş arasındaki bireyler arasında 1 milyondan fazla tedavi edilebilir cinsel yolla bulaşan enfeksiyonun yayıldığı bilgisi paylaşıldı ve çoğunun belirti vermeyebileceği vurgulandı.

Tarama ve Önemli Uyarılar

Tarama Yaptırmak Önemli

Uzmanlar, birçok kişinin bilemediği halde partnerine cinsel yolla bulaşan enfeksiyon geçirebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor ve ilişkiye başlamadan önce tarama yaptırmanın önemini vurguluyorlar.

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı, düzenli kontrol, doğru önlemler almak ve cinsellik hakkında konuşmanın önemini vurgulayarak, cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı dikkat çekiyor.

“Hepatit, HIV, AIDS…”

Son yıllarda frengi vakalarında artışın yanı sıra HPV, HIV ve Hepatit gibi tehlikeli virüslerin yayılımının yüksek olduğuna dikkat çekiliyor. Prof. Dr. Eskiçorapçı, bu hastalıkların ciddi sonuçlara yol açabileceğini belirtiyor ve önemli uyarılarda bulunuyor.

Prezervatifin Önemi

Prezervatifin sadece istenmeyen gebelikleri önlemede değil, aynı zamanda cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan korunmada da önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor. Prezervatif kullanımının sadece kendinizi değil, partnerinizi ve hatta gelecekteki çocuklarınızı da koruduğunu unutmamak gerekiyor.

Related Posts

Riskli gebelere ‘güvenli destek’ sağlıyorlar

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Gebe Okulu, riskli gebelik geçiren hamilelere eğitim ve danışmanlık faaliyetleri sunarak bilinçli annelik sürecine destek olup, doğumla ilgili kaygıların azaltılmasını sağlıyor.

Uzman isim vatandaşları uyardı: ‘Karpuz zehirlenmesine karşı tedbirinizi alın’

Yazın en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, hijyen kurallarına dikkat edilmeden tüketildiğinde ciddi gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Karpuzun kabuğu bakterilerle dolu olabilir, kesmeden önce mutlaka yıkanmalı” uyarısında bulundu.

Alzheimer’a umut olacak keşif! Hastalığı tetikleyen mekanizma çözüldü

Yürüttükleri çalışmayla Alzheimer hastalığının oluşumunda kilit rol oynayan yeni bir mekanizma keşfettiklerini açıklayan Prof. Dr. Muhsin Konuk ve doktora öğrencisi Arş. Gör. İrem Gülfem Albayrak, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak” dedi.

“Yangınlarda Solunum Şikayetleri 3 Katına Çıkıyor”

Yangınlarda solunum şikayetleri 3 katına çıkıyor. Uzmanlar yangın sonrası solunum şikayetlerinin arttığına dikkat çekerek alınması gereken önlemleri anlattı. 

Böbrek hastalarına ‘yaz’ uyarısı

Türk Böbrek Vakfı (TBV), yaz aylarında hemodiyaliz hastalarının sağlık sorunları yaşayabileceğine dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Diş Telleri Çıkarılırsa Ne Olur?

Diş Telleri Çıkarıldığında Dişler Eski Haline Döner mi? Uzmanlar diş teli tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.