Yapay zekalı harita uygulaması, Google’ı geride bırakabilir!

Google, Haritalar uygulamasıyla tüm dünyada navigasyon devi olarak hizmet veriyor. Apple Maps ve Yandex Maps gibi rakipleri olsa da, kullanım oranları açısından oldukça iddialı. Ancak yapay zekalı bir girişim, iddialı fiyatlandırmasıyla Google Maps’e rakip oldu.

Ola Maps, Google Haritalar’a rakip olabilir mi?

Hindistan merkezli araç çağırma şirketi Ola, yeni hizemetiyle Google Maps’in hakimiyetine meydan okudu. Ola Maps olarak adlandırılan platform, fiyatlandırma stratejisiyle dikkat çekti. Buna göre şirket, tüm geliştiricilere ayda 5 milyon ücretsiz API sunacak.

API konusundaki bu genişlik, harita uygulamalarını kullanan geliştiricilere büyük fırsat tanıyor. Hatta büyük hacimli müşteriler için Ola fiyatlandırması; Google’ın fiyatlarından yüzde 50 daha düşük olmasıyla öne çıkıyor.

Ola ayrıca Ola Maps’e üç yıl taahhütte bulunan müşterilerine ücretsiz erişim vereceğini ifade etti. Ayrıca KOBİ ve küçük boyutlu girişimler için de özel fiyatlandırma paketlerine sahip.

Yapay zeka tabanlı navigasyon oluşturma hizmeti sunan Ola, ilk olarak Hindistan’daki kullanıcılara açılacak. Ancak agresif fiyatlandırması sayesinde birçok uygulamada kullanılacak gibi görünüyor.

Sektör uzmanları, Ola Maps’in düşük maliyet ve özel ürün geliştirmesi sayesinde Google Maps’e rakip olacağını düşünüyor.

Öte yandan Google Haritalar sade kullanımı, trafik bilgisi ve doğru yapısı nedeniyle sadece Android değil iOS kullanıcılarının da göz bebeği. Beş yıl önce hız göstergesi ve hız sınırları özelliğini Android sürümüne ekleyen şirket, aradan geçen uzun sürenin ardından bu özelliği iOS sürümüne de ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir